Allview Soul X20 review in romana – DISPLAY

Allview Soul X20 review in romana

Demaram acest punct al review-ul cu partea de caracteristici tehnice display.

FISA TEHNICA

# Panou LCD LTPS 6.78 inci

# Rezolutie 2460×1080 pixeli

# Format 20.5:9

# Refresh max de 120Hz

# Protectie cu sticla Panda 2.5D

# Perforatie pozitionata sus pe mijloc

Allview Soul X20 review in romana

Per total, display-ul este bun. Setup-ul rezolutie 2460×1080 pixeli + diagonala 6.78 inci livreaza o imagine clara/bine pixelata, culorile arata placut, touch-ul este bine optimizat iar refresh-ul 120Hz este fara indoiala un mare plus (asigura o imagine cursiva).

Allview Soul X20 review in romana

Ca si aspecte mai putin reusite, mentionam faptul ca unghiurile de vizualizare nu sunt grozave.

Apoi, in ceea ce priveste lizibilitatea in bataia directa a soarelui, ea este asa si asa. Intr-un spatiu umbros sau in cazul unui cer innorat, se poate distinge fara probleme ceea ce este afisat pe ecran.

Display-ul dispune de suprafata plata. Va reamintim ca ecranul urca usor deasupra ramei de pe margini.

Perforatia (asezata sus pe mijloc) este de dimensiune redusa. Trebuie spus faptul ca in cazul afisarii unei imagini pe alb, cu ecranul usor inclinat, in jurul perforatiei isi face aparitia o usoara tenta de negru (nimic surprinzator in cazul unui panou LCD).

Gratie formatului ‘ciudat’ 20.5:9 (ecranul este inalt si destul de ingust), rezolutiei FHD+ si diagonalei de aproape 6.8 inci (6.78), web browsing-ul (si alte activitati similare care implica mult scrolling) este o activitate placuta. Aaa… sa nu uitam. La acest lucru are o contributie importanta refresh-ul de 120Hz.

Allview Soul X20 review in romana

Terminalul dispune de certificare DRM Widevine L3. Clar era de preferat certificarea Widevine L1. Cu toate acestea, platformele testate de noi (youtube, skyshowtime) au rulat in HD sau mai mult (youtube ruleaza excelent la 1440p).

Allview Soul X20 review in romana
Modul dark este unul care livreaza o experienta placuta. Panoul LCD este capabil de afisarea unui negru cu nuanta rezonabil de inchisa.

Allview Soul X20 review in romana
Functia de luminozitate adaptiva este bine implementata/optimizata.

Allview Soul X20 review in romana
Daca esti ‘pasare de noapte’ si petreci ore bune cu ochii in telefon, o sa gasesti de mare ajutor functia pentru lumina de noapte (night light).

In sectiunea culori a ecranului, gasim cateva optiuni utile/interesante.

Smartphone-ul dispune de functia ‘Show Google App’ (afisare feed google news prin swipe dreapta din ecranul Home).

Din setarile device-ului nu lipseste optiunea pentru ajustare marime icoane.

Allview Soul X20 review in romana

Aplicatiile de pe telefon pot fi grupate in 2 moduri: toate pe ecranul/ecranele Home sau sub forma de App Drawer.

Daca telefonul o sa fie utilizat de catre persoane varstnice, smartphone-ul dispune de presetare care afiseaza interfata si functiile de baza intr-un mod simplificat.

Allview Soul X20 review in romana

In sectiunea refresh a display-ul sunt oferite 3 optiuni: dynamic (refresh ajustat automat in functie de utilizare), high (refresh-ul urca pana la 120Hz) sau standard (refresh de 60Hz).

In setarile device-ului avem optiune pentru mascare/ascundere notch.

 

Pentru navigare, avem 2 optiuni: utilizare gesturi sau utilizare butoane software (back, home si recent apps).

Allview Soul X20 review in romana

O functie foarte utila prezenta pe device este ‘App clone’ (functie disponibila pentru aplicatii precum WhatsApp si Facebook).

In setari sunt prezente cateva gesturi utile/interesante (activare ecran prin ridicare device, screenshot cu 3 degete, pornirea rapida a camerei principale etc).

Allview Soul X20 review in romana

O alta functie interesanta prezenta pe device este ‘Side application bar’ (fereastra care ofera acces rapid la aplicatiile favorite de pe telefon; in fereastra poate fi adaugate pana la 4 aplicatii).

Terminalul include functie pentru ajustare marime font si interfata.

Tastei de power ii pot fi asociate 2 functii: lansare google assistant sau accesare meniu pornire/oprire.

O functie interesanta observata de noi in setari este ‘DuraSpeed’ (permite selectarea de aplicatii care sa nu ruleze cand device-ul este blocat).

Gratie display-ul de dimensiune generoasa, rulajul simultan de 2 aplicatii este o activitate destul de comoda (daca se poate spune asa).

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).