AGM Pad P2 review in romana – DISPLAY
Prima data haideti sa trecem in revista caracteristicile ecranului.
FISA TEHNICA
# Panou LCD 10.95 inci
# Rezolutie 1920×1200 pixeli (in jur de 215PPI)
# Refresh 90Hz
# Luminozitate de 400 niti
# Culori pe 8 bit
# Suport pentru stylus
# Certificare DRM Widevine L1
# Raport ecran/corp de peste 80 procente
# Sticla 2.5D
Display-ul este unul decent. Culorile arata placut, rezolutia FHD este una adecvata pentru cei 11 inci (imagine suficient de clara), touch-ul este destul de bine optimizat iar ecranul este suficient de luminos pentru utilizarea comoda la domiciliu (pe timp de zi).
Ce mai putem spune despre display ? Negrul arata rezonabil iar ecranul nu oboseste tare ochii (dupa ore bune de utilizare).
Ecranul clar are atuurile sale. Insa, trebuie sa spunem faptul ca unghiurile de vizualizare nu sunt grozave. Era de asteptat.
Display-ul poseda suprafata plata.
Va reamintim ca luminozitatea (400 niti) este suficienta pentru utilizarea comoda a tabletei pe fotoliu in sufragerie (pe timp de zi).
Apoi, functia de ‘adaptive brightness’ (luminozitate adaptiva) este ok optimizata. Cu toate acestea, va mentionam ca ajustarea automata a luminozitatii nu este realizata prea fin.
Ajustarea este realizata in trepte iar acest aspect este prins/sesizat de ochi. Nu este foarte deranjant, insa nici foarte comod nu e.
AGM Pad P2 review in romana
Cu modul dark activat, negrul afisat in interfata arata decent (nimic special, insa rezonabil).
In setari, gasim optiune pentru ajustare marime font si marime interfata.
Functia ‘Eye Comfort’ este decent implementata. Nuanta de galbui afisata arata bine in cazul continutului static. Insa, atunci cand se face scroll, nuanta de galbui se cam pierde.
In sectiunea refresh a display-ului gasim 3 optiuni: auto (ajustare refresh in functie de scenariu), 60Hz sau 90Hz. Cu ecranul setat sa ruleze la 90Hz, imaginea este destul de cursiva. Din acest punct de vedere, configuratia din dotare (Helio G99, 8GB RAM) poate tine pasul cu refresh-ul de 90Hz al display-ului.
Tableta dispune de functie ‘Show Google App’ (afisare feed google news prin swipe dreapta din ecranul Home).
AGM Pad P2 review in romana
Device-ul nu duce lipsa de ‘bara’ pentru ajustare marime icoane si marime text (din cadrul icoanelor). Pe langa acestea, avem si 6 tipuri de forma icoana.
Aplicatiile de pe tableta pot fi afisate sub forma de app drawer/app tray sau pe mai multe ecrane.
Ecranul dispune de functie activare ‘lift to wake’. Ea este asa si asa optimizata. Functia are momente cand functioneaza ok, insa sunt dese cazurile cand functia nu face nimic.
Pentru navigare, se pot utiliza gesturile (sunt bine optimizate) sau clasicele butoane software back, home si recent apps. Tastele software sunt excelent pozitionate (in partea dreapta jos).
In setarile tabletei gasim cateva gesturi utile (acces rapid camera, modul de navigare etc).
AGM Pad P2 review in romana
Chiar daca nu prea are legatura cu partea de ecran, mentionam ca functia ‘DuraSpeed’ este utila (iti permite sa opresti anumite aplicatii sa ruleze in background atunci cand tableta este blocata).
O setare de real ajutor atunci cand tableta este utilizata seara tarziu este functia ‘Extra dim’ (coboara luminozitatea ecranului sub nivelul minim al tabletei).
Si acum haideti sa facem pasul spre partea de consum continut media. Tableta dispune de certificare DRM Widevine L1. Asta permite rulajul in HD (sau mai mult) de continut prezent pe diverse platforme (youtube, netflix, disney plus etc).
Noi am testat Youtube si platforma de filme Sky Showtime. Chipset-ul Helio G99 de pe tableta poate rula in conditii bune clipuri video Youtube setate la 1440p. In ceea ce priveste platforma Sky Showtime, filmele se vad clar (par sa ruleze in rezolutie FHD).
Datorita display-ului de diagonala generoasa, navigarea pe net este o activitate placuta (si relaxanta).
AGM Pad P2 review in romana
O alta functie ce nu are legatura cu display-ul, insa ni se pare interesanta de mentionat este ‘One Touch Power Saving’. Practic, avem de-a face cu functie de ‘battery saving’ care odata activata, porneste modul dark, restrictioneaza aplicatiile din background si intarzie intrarea de notificari.
Tableta nu duce lipsa de functie ‘Screen attention’, care odata activata previne ca ecranul sa fie blocat atat timp cat dansul este privit.
O setare utila observata de noi in setari este ‘Flash notifications’. Se poate alege ca ecranul sau flash-ul camerei sa palpaie atunci cand intra notificari.
Pentru o tableta este esential sa fie inclus modul split screen pentru rulajul simultan de doua aplicatii. Din fericire, aceasta optiune este prezenta pe dispozitiv.
Pentru activarea functiei, se selecteaza o aplicatie si este mentinut touch-ul pe ea. Apoi este selectata pictograma de split screen afisata in partea de sus. Simplu si usor 🙂
In cazul butonului de pornire/oprire, acestuia ii pot fi asociate 2 functii: afisare meniu power (restart, oprire) sau activare Google assistant.
In lumina de afara (cer innorat), display-ul are lizibilitate decenta.