Continuam cu seria de recenzii si va aducem o alta boxa portabila, in speta AEC BT205. Gadget-ul are dimensiuni foarte compacte, constructie si design reusite, sonorizare de calitate si diverse dotari utile.

DESIGN

La primul contact cu boxa am ramas placut surprinsi de design-ul stilat si de constructia premium. Pe margini, gasim rama metalica groasa de culoare argintie, care ofera un look elegant si multa soliditate boxei.

Grilajul care acopera difuzoarele este si el din metal si vine vopsit in culoare alba. Pe grilaj este ‘inscriptionat’ frumos logo-ul producatorului.

Pe rama metalica de sus sunt ‘expuse’ butoanele pentru controlul device-ului (pornire/oprire, volum, play, pause). Tastele pentru control sunt din plastic (vopsit in argintiu). Ele ofera un feedback bun la apasare. Langa fiecare buton gasim inscriptii de culoare alba (in ton cu grilajul).

Pe marginea stanga poate zi zarita o usita din cauciuc dupa care se ascund urmatoarele functii de conectivitate: port USB 2.0 Full Size, card MicroSD si port MicroUSB 2.0.

Usa se desprinde usor, iar datorita faptului ca este din cauciuc, ea poate fi manevrata usor atunci cand se insereaza card MicroSD sau se incarca boxa prin portul microUSB.

Rama metalica are finisaje de tip semi-lucioase. Rama este glossy pe muchiile de sus si jos. Metalul are curbura eleganta la colturi iar din punctul nostru de vedere, grilajul de culoare alba se asorteaza fumos cu rama de culoare argintie.

Boxa are un design foarte placut care este excelent pus in valoare de materialele tip premium.

GALERIE FOTO

DOTARI si CONECTIVITATE

Boxa portabila AEC BT205 dispune de port MicroUSB 2.0, care se utilizeaza pentru a alimenta cu energie acumulatorul de 2300mAh incorporat in device.

Conform testelor realizate de noi, daca se asculta muzica la un volum moderat, bateria asigura o autonomie cuprinsa intre 5-6 ore. La un volum ridicat, bateria din boxa este epuizata de energie in cam 4 ore si jumatate. Noi consideram ca autonomia este multumitoare.

Un aspect interesant si foarte util este prezenta pe device a portului USB 2.0 Full Size. Portul USB transforma boxa intr-un power-bank care iti poate alimenta cu energie smartphone-ul sau tableta.

Incarcarea se face prin intermediul cablului (MicroUSB – USB 2.0) oferit standard de producator. Se introduce cablul USB in portul USB 2.0 al boxei iar capatul cu MicroUSB se conecteaza la smartphone/tableta.

Intre cele doua porturi sade slotul MicroSD, care este compatibil cu card de maxim 32GB. Slotul iti permite sa te bucuri de colectia ta de muzica in format MP3.

Avand in vedere dimensiunile reduse ale boxei (la fel de mare ca si un smartphone cu diagonala de 5.5 inci), te poti delecta cu muzica ta preferata absolut oriunde: in calatorii, in oras, pe troleu, tramvai etc.

PERFORMANTE

In spatele grilajului metalic se ascunde un sistem audio in configuratie 2.1 cu putere totala de 6-wati. Avem doua difuzoare de-o parte si de alta iar intre ele un mic subwoofer al carui rol este sa accentueze basul in piesele tale favorite.

In timpul testului am ascultat diverse melodii iar sunetul este bun pentru o boxa de asa mici dimensiuni. Volumul acopera fara probleme o camera de bloc. Sunetul are claritate iar basul este redat binisor.

Sa nu va asteptati la un super bass sau super volum pentru ca boxa nu are cum sa scoata asa ceva. Insa va asiguram ca sunetul este cu mult peste ceea ce poate un difuzor de smartphone.

Noi suntem de parere ca calitatea audio este la nivelul unui smartphone gen HTC One M7 sau M8, poate un pic peste. Exista un pic de zgomot de fond cand boxa este setata la volum redus. Daca se urca volumul si incepi sa rulezi muzica, zgomotul de fond nu mai poate fi auzit.

Daca va doriti un bass puternic si sunet cu volum ridicat, va invitam sa cititi review-ul boxei W8 Bluetooth Speaker.

De pe boxa nu lipseste microfonul, care iti permite sa vorbesti la telefon direct in boxa. Clar o functie utila. Calitatea audio este una buna in timpul convorbirilor.

FUNCTIONARE

Boxa AEC BT205 poate fi incarcata de la aproape orice tip de device dotat cu USB: laptop, desktop, incarcator de smartphone/tableta. In pachetul produsului este inclus un cablu USB, care in mod oarecum ciudat este de culoare verde. Se asorteaza perfect cu boxa :):)

Device-ul se conecteaza usor si rapid la smartphone prin intermediul functiei Bluetooth 2.1. Prima data se porneste boxa (se tine apasat butonul de power timp de 3-4 secunde). Cand boxa este pornita, ea emite un semnal sonor.

Apoi se activeaza functia Bluetooth de pe smartphone. In meniul Bluetooth, boxa o sa apara sub denumirea de BT205, pe care se face touch. La scurt timp o sa apara dedesubt mesajul ‘Connected’. Asta este tot.

Semnalul Bluetooth dintre boxa si smartphone este receptionat la o distanta de pana la 10 metri, ceea ce este suficient. Avand in vedere dimensiunile boxei, ea va fi folosita pentru auditie de aproape.

Cand boxa este incarcata cu energie, acest lucru este indicat de lumina de culoare rosie. Cand boxa este pornita, lumina devine albastra. Odata ce device-ul este conectat la smartphone, lumina albastra incepe sa palpaie.

ALTE DETALII DE DESIGN

Ca si constructie, gadget-ul se simte foarte solid in mana. Pe langa asta, el este si aderent atunci cand este manevrat in mana. Datorita dimensiunilor mici, boxa incape fara probleme in buzunarul de la jacheta.

Grilajul de culoare alba nu iese cu mult deasupra ramei metalice. Este bine faptul ca metalul are finisaje cu tenta mata, astfel incat eventualele zgarieturi nu sunt vizibile.

Daca boxa este asezata pe margine, sunetul emis de cele doua difuzoare parca este cu o idee mai placut fata de cel redat atunci cand boxa este asezata in pozitie normala.

Spatele boxei este confectionat dintr-un material usor cauciucat. Asta iti permite sa asezi gadget-ul chiar si pe mobilier lucios fara sa-l zgarii.

Daca este azezat pe o parte, device-ul este destul de stabil (pe suprafata moale). Nu este recomandat sa pozitionati boxa in acest mod pe o suprafata tare, deoarece exista riscul de a zgaria rama sau mobilierul pe care este asezata boxa.

In aceste doua poze va puteti face o idee precisa legat de marimea boxei. Ea incape fara probleme in palma. Asta o face sa fie super portabila. Practic, ea poate fi transportata oriunde.

AEC BT205 review: CONCLUZIE SI PRET

Pe final de review putem spune ca am petrecut clipe placute cu boxa portabila AEC BT205. Ea impresioneaza prin design-ul trendy si constructia impecabila.

Sunetul nu este la nivelul design-ului, insa sa nu credeti ca boxa suna prost. Dimpotriva, ea scoate un sunet cu mult peste ceea ce ofera majoritatea smartphone-urilor de pe piata. AEC BT205 este la vanzare pe site-ul Gearbest.com la pretul accesibil de 20.96 dolari.

PRO

  • Design impecabil, constructie solida
  • Sunet bun, volum decent care acopera o camera de dimensiuni medii
  • Functie Bluetooth cu raza lunga de receptie (pana la 10 metri); conectare simpla si rapida la smartphone
  • Acumulator de capacitate mare cu autonomie buna
  • Functie de power-bank
  • slot MicroSD (se poate rula muzica fara a conecta smartphone-ul/tableta)
  • Microfon incorporat
  • Foarte portabila (la fel de mare ca si un telefon de 5.5 inci)

CONTRA

  • boxa nu face fata la volum ridicat, distorsioneaza
  • zgomot de fond audibil la volum scazut
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).