Samsung PM1633a 1

Samsung a anuntat SSD-ul cu cea mai mare capacitate din lume. Samsung PM1633a este un SSD de mici dimensiuni ce are capacitatea impresionanta de stocare de 15.36TB.

Acest SSD este adresat in primul rand companiilor mari insa poate fi folosit fara probleme si de un utilizator obisnuit. Singura problema pentru mine de exemplu va fi pretul urias. Samsung inca nu a oferit detalii despre pret, insa cu siguranta acesta va fi unul extrem de ridicat.

Samsung PM1633a este compus din 512 chipuri de memorie V-NAND iar fiecare din ele are 256GB. Vitezele atinse de acest SSD sunt extrem de bune. Viteza de citire urca pana la 1200MB/s. Practic SSD-ul Samsung este de doua ori mai rapid decat un SSD obisnuit.

Conform producatorului, Samsung PM1633a este foarte fiabil. Cei 15.36TB pot fi umpluti zilnic fara ca unitatea sa dea erori sau sa se defecteze.

SSD-ul va fi oferit si in capacitati mai mici care cel mai probabil vor veni cu preturi mai normale. Vor exista modele de 7.68TB, 3.84TB, 1.92TB, 960GB si 480GB.

Samsung PM1633a 2

Sursa: Samsung

ABOUT THE AUTHOR:

Imi plac gadget-urile, in special cele echipate cu Android. Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt phablet-urile si tabletele. Zi de zi folosesc un smartphone chinezesc destul de performant, in speta modelul Coolpad Cool 1 Dual. Nu ratez insa sansa de a butona gadget-uri si din afara ecosistemului Android.