Popularul producator american de procesoare pentru telefoane mobile, Qualcomm, lucreaza in aceasta perioada a anului pentru dezvoltarea unui nou chip intitulat Qualcomm Snapdragon 653.

qualcomm-snapdragon-653-1

Noul chip Qualcomm introduce o serie de upgrade-uri importante

Snapdragon 653 are la baza noul ARM Cortex A73. Procesorul Qualcomm va purta numele de cod MSM8976 Pro.

Chip-ul are in alcatuire un total de 8 core-uri: 4 nuclee ARM Cortex A73 tactate la frecventa de 2.0GHz si alte 4 nuclee ARM Cortex A53 clockate la frecventa de 1.4GHz.

Comparativ cu vechiul ARM Cortex A72, noul Cortex A73 este cu 30 de procente mai performant si este mai eficient din punct de vedere al consumului de energie.

qualcomm-snapdragon-653-2

Viitorul Qualcomm Snapdragon 653 pare a fi o versiune „tunata” de Qualcomm Snapdragon 652, model care motorizeaza telefoane precum Asus ZenFone 3 Ultra, Samsung Galaxy A9 Pro.

Procesorul octa-core Snapdragon 652 lucreaza la frecventa de 1.8GHz si este acompaniat de placa grafica Adreno 510.

Noul Snapdragon 653 aduce o serie de upgrade-uri precum: frecventa de lucru mai ridicata (2.0GHz), placa video mai performanta si compatibilitate imbunatatita cu retelele 4G LTE. Toate aceste imbunatatiri vor fi suficiente pentru aplicatii de realitate virtuala si jocuri pretentioase ca si cerinte hardware.

Productia noului chip va avea la baza procesul tehnologic pe 10nm. Qualcomm Snapdragon 653 va fi compatibil cu memorie RAM tip DDR4 la 1333MHz si cu port USB 3.0.

In plus, chip-ul va oferi suport pentru urmatoarele tehnologii: WiFi 802.11ac (WiFi dual band), camere foto de maxim 24-megapixeli, conectivitate LTE Cat 9, memorie interna tip eMMC 5.1 si Bluetooth 4.1.

Procesorul va echipa diverse telefoane cu specificatii din zona mid-range spre high-end care vor fi lansate anul viitor, 2017.

Via: Thegadgetsfreak.com

ABOUT THE AUTHOR:

Imi plac gadget-urile, in special cele echipate cu Android. Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt phablet-urile si tabletele. Zi de zi folosesc un smartphone chinezesc destul de performant, in speta modelul Coolpad Cool 1 Dual. Nu ratez insa sansa de a butona gadget-uri si din afara ecosistemului Android.